MRCC

Middelen

Het OPPLAN-SAR voor het MRCC Oostende beschrijft nauwkeurig alle procedures en beschikbare middelen. Het MRCC beschikt niet over eigen eenheden. Door middel van gesloten overeenkomsten of afspraken met betrokken partijen kan het MRCC bij SAR-acties gebruik maken van andere eenheden en diensten.

SAR- eenheden

Speciaal getraind personeel met de uitrusting om zoek- en/of reddingsoperaties uit te voeren – zijn na alarmering onmiddellijk oproepbaar en direct inzetbaar. Volgende SAR- eenheden zijn continu beschikbaar voor zoek- en reddingsacties met varende en vliegende eenheden:

  • VLOOT dab in Oostende (reddingsboten);
  • Ship Support in Nieuwpoort (reddingsboten);
  • Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst (VBZR) in Blankenberge (reddingsboten);
  • De NH90 van de Luchtcomponent 40ste Smaldeel Koksijde.

 

Ondersteunende eenheden

Daarnaast kunnen diverse eenheden op zee of met extra middelen assistentie verlenen na verzoek van het MRCC. Het gaat om eenheden van VLOOT dab, de Marine, Scheepvaartpolitie in functie van beschikbaarheid.

Ook wordt continu samengewerkt met de kuststations van de aangrenzende landen:

Nederland

Kustwachtcentrum Den Helder


Frankrijk

C.R.O.S.S Gris - Nez / Affaires Maritime
62179 Audinghem - WISSANT
Departement Pas de Calais


Verenigd Koninkrijk

MRCC DoverLangdon Battery
Swingate Dover
Kent CT 155 NA


Meer informatie over de kustwachtorganisatie en alle kustwachtprocedures met bijhorend alle middelen van elke federale of gewestelijke entiteit van deze Kustwachtorganisatie, waarvan het MRCC één schakel van is, vindt u op de website www.kustwacht.be

Contacteer ons

CONTACTEER ONS

T 059 342 440

Heb je nog een vraag?
Neem dan snel contact met ons op.


Scheepvaartbegeleiding respecteert de privacy van uw gegevens.
Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren. Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren en direct door te gaan naar de website of klik op meer informatie

Ik heb het begrepen